Menú
0 Àrea client

Em fan mal els cabells!

El dolor del cuir cabellut és un problema que afecta a moltes persones en un moment o altre, i que es pot produir per diferents causes.
D’una banda el fet de no rentar-se el cap durant massa temps provoca que els olis que el cuir cabellut produeix de manera natural s’acumulin al voltant del tall del cabell i promoguin el sobrecreixement de fongs. El cuir cabellut és molt ric en subministrament de sang, terminacions nervioses i glàndules sebàcies. A més, aquest tipus de fong creix i provoca la formació de caspa. La combinació d’aquests factors pot causar inflamació, que és el què es tradueix en sensibilitat i que pot provocar la sensació de dolor del cabell.
Una altra possible causa pot ser pentinar-se amb el mateix estil durant uns dies, com cues massa tibades, trenes afri-canes o recollir-lo amb monyos per dormir. En aquest cas és recomanable canviar de pentinat o no utilitzar pentinats massa tibats, i també utilitzar un xampú reequilibrant del cuir cabellut, per eliminar escames, fongs, caspa i nodrir el cabell.
D’altra banda, si no et pots rentar el cap durant 5 dies, raspalla’t amb un raspall de qualitat per redistribuir el greix del cuir cabellut per tot el cabell i reactivar la circulació de la sang.
Així doncs, amb quina freqüència ens hauríem de rentar els cabells? la resposta seria que depèn del tipus de cabell. Com a norma general, les persones amb cabell greixós s’haurien de rentar el cap cada dia o cada dos dies. El cabell sec o gruixut, s’hauria de rentar cada tres o quatre dies. També el xampú en sec és una bona eina per als dies d’entremig.
Però la falta de rentat o un mateix pentinat durant massa temps no són les úniques causes del dolor dels cabells. També és un fenomen que passa a dos terços de les persones que pateixen migranyes. Es coneix amb el nom d’alodínia, és provocat per l’activació de les cèl•lules nervioses del cervell que estan involucrades en el procés de la migranya i no es limita només al cuir cabellut, sinó que fa referència a l’increment general de sensibilitat al dolor.
Cal tenir en compte, doncs, que la higiene i la cura del cabell són important per evitar el dolor del cuir cabellut, i tam-bé evitar l’estrès i el cansament extrem, ja que és conegut que són factors que contribueixen a empitjorar-lo.

Trigger Sidebar Cart0
×
La teva cistella està buida. Anar a la Shop