Menú
0 Àrea client

Nova York i l‘art de la perruca

Alguns dels artesans elaboradors de perruques més llegendaris de Nova York encara sobreviuen, malgrat que actualment la major part de perruques es fabriquen a la Xina.

Es tracta d’un autèntic treball artesanal que pot comportar entre dues i mitja i quatre setmanes de feina. El Senyor Piazza, de 69 anys i nét d’immigrants sicilians, va ser durant dècades un dels artesans elaboradors de perruques més sol·licitats de Nova York. Va fer perruques i complements postissos per Jaqueline Kennedy, Brooke Astor i Lena Horne, i va ser el creador també de les llargues trenes que Daryl Hannah lluïa a la pel·lícula „Splash“.

Durant 25 anys va tenir el seu estudi al carrer 57 de Manhattan, fins que es va haver de traslladar quan la zona va esdevenir d’alt estànding i impossible de pagar. Podria haver esdevingut un altre cas d’artesans que han de plegar perquè les peces que elaboren ja no interessen i resulten antiquades, però res més lluny d’això. La demanda actual resulta ser tan alta com quan a finals dels 60‘ i principis dels 70‘ va començar el seu negoci. Les perruques són part del boom en el comerç internacional de cabells que comença amb les extensions. La indústria del cabell – humà, sintètic, animal i a vegades una barreja secreta dels tres – ha esdevingut billonaria.

Trigger Sidebar Cart0
×
La teva cistella està buida. Anar a la Shop