Menú
0 Àrea client

El cicle del cabell

El cabell es renova cada cert nombre d’anys, més o menys cada 7, tot i que aquesta és una afirmació que cal matisar. En primer lloc no perdem i renovem tot el cabell de cop. Un cabell nou dura d’un a tres anys, després cau i en sortirà un de nou que durarà més o menys el mateix. Com que cada cabell fa aquest recanvi al seu propi ritme, els experts diuen que com que en tenim milions trigaríem uns 7 anys a renovar-los tots.
Així doncs el nostre cabell s’està renovant constantment, i es considera normal que caiguin uns 100 cabells al dia, ja que els humans, a diferència d’altres mamífers, no canviem el cabell només en una època determinada. Tot i així, també és cert que a la primavera i la tardor s’acostuma a notar més aquesta caiguda, el que es coneix com a caiguda estacional. I també hi ha altres causes que poden accentuar-la, com l’estrès o el part, sense oblidar l’alopecia androgènica, la calvície associada a l’herència genètica i a l’edat, tant en homes com en dones (entre un 30 i un 50% de les dones poden patir-la).
S’ha de tenir en compte que no tothom té el mateix cabell, i que el factor que realment determina el creixement del cabell és la genètica de cada persona. Altres factors que el determinen són l’edat (com hem vist, com més joves major fase de creixement), i l’estat de salut (alteracions de la tiroides o dels nivells de ferro poden fer més curta la fase de creixement i produir una caiguda precoç); també la nostra alimentació, la cura del cabell, el nombre de fol·licles que tinguem, i factors hormonals o ambientals, entre d’altres.
Per millorar el creixement del cabell podem cuidar aspectes com l’alimentació, la hidratació o els factors ambientals, evitant per exemple l’ús excessiu de planxes o de productes agressius, o bé administrant suplements amb vitamines i oligoelements que estiguin implicats en el creixement del cabell i que ajudin a la seva fabricació

Trigger Sidebar Cart0
×
La teva cistella està buida. Anar a la Shop