Com tractar i prevenir els polls

eliminar-polls (3)
Els polls són un problema molt habitual entre nens de 3 a 12 anys. No són perillosos ni transmeten cap malaltia, però són molt contagiosos i molestos i el rascat persistent pot provocar irritació cutània i infeccions a les zones afectades.

Es contagien sobretot pel contacte cap-cap, encara que el fet de compartir roba de vestir o de llit, pintes, raspalls i gorres també afavoreix el contagi. Els nens són més proclius a tenir polls que els adults perquè tendeixen a establir més contacte físic entre sí i a compartir objectes d’ús personal. Quan els detectem el millor és començar el tractament immediatament.

Com detectar-los:

Examinant el cap de l’infant, si aquest està infestat de polls pot ser que el que detectem primer siguin els ous o llémenes, que són d’un color groc mostassa, s’assemblen a la caspa però no es poden eliminar només raspallant els cabells. També podem veure polls adults o immadurs (nimfes), els primers no són gaire més grans que les llavors de sèsam i són d’un color entre blanc i gris, i els segons són més petits. A causa del ras-cat, també pot ser que veiem la pell irritada, però també poden desenvolupar-se erupcions més molestes, bonys vermells tipus pàpula.

Tot i així, no tots els nens presenten els símptomes típics de tenir polls i alguns poden no tenir cap tipus de símptoma.

Com tractar-los:

El més comú és que el pediatre recepti un xampú, crema o loció formulats mèdicament per matar polls i també ous. En el cas de polls molt resistents, és possible que també hagin de receptar medicaments per via oral.

El tractament pot no ser eficaç si no s’aplica correctament o si els polls s’han tornat resistents al medica-ment. Després del tractament, és possible que el pediatre recomani extreure els ous amb l’ajuda d’una pinta de dents fins i repetir el tractament al cap de set a deu dies per exterminar les nimfes de recent eclo-sió.

Si el nen té 2 anys o menys, NO apliqueu cap tractament, millor extreure els polls i les llémenes a mà penti-nant-lo amb els cabells mullats després d’aplicar condicionador o crema suavitzant.

I per prevenir la reinfestació…

· Rentar tota la roba de llit i de vestir que hagi portat recentment qualsevol membre de la família que tingui polls amb aigua molt calenta (54,4 º C o 130 º F).

· Rentar en sec la roba de llit, els peluixos i les joguines de pelfa que no es puguin rentar amb aigua i sabó.

· Passar l’aspiradora per totes les catifes i moquetes i mobles entapissats (tant a casa com al cotxe).

· Posar en remull, en alcohol o en un xampú contra els polls formulat mèdicament, els estris relacionats amb la cura del cabell com pintes, raspalls, sivelles, gomes i cintes de cabell, durant una hora.

Com que els polls s’encomanen fàcilment d’una persona a una altra en l’entorn domèstic, tots els membres de la família infestats i els seus companys íntims s’haurien de tractar per prevenir possibles reinfestacions.

Què cal evitar durant el tractament:

· No assecar el cabell del nen amb un assecador després d’aplicar un tractament comercialitzat per al cuir cabellut perquè alguns d’aquests tractaments contenen ingredients inflamables.

· No utilitzar crema suavitzant o una combinació de xampú i condicionador per al cabell abans d’aplicar un tractament tòpic contra els polls formulat mèdicament.

· No rentar el cabell al teu fill durant un o dos dies després d’utilitzar un tractament contra els polls formulat mèdicament.

· No utilitzar insecticides nebulitzadors ni contractar una empresa de control de plagues per eliminar els polls de casa, ja que podria resultar nociu per a la salut de tota la família.

· No utilitzar el mateix medicament més de tres vegades seguides en la mateixa persona si no sembla tenir efecte. En aquest cas, és possible que el pediatre recomani canviar de medicació.

· No utilitzar simultàniament diversos productes mèdicament formulats contra els polls.

Gratar en excés, ja que pot provocar infeccions bacterianes.

· Evitar el contacte cap-cap amb altres nens (guarderia, escola, gimnàs, etc.).

· No compartir pintes, raspalls, gorres, bufandes, mocadors, cintes, sivelles, clips, tovalloles, cascos o altres articles d’ús o neteja personal amb altres persones, independentment que tinguin o no polls.

· No ficar-se al llit sobre roba de llit, coixins ni moquetes que hagin estat utilitzades fa poc per una altra persona.

2 comentaris

  1. emi salles martiRespondre

    Bon dia sóc farmacèutica i crec que per un problema de polls no cal anar al pediatre poden anar a qualsevol farmàcia i els aconsellaran correctament.
    Actualment hi ha dos tipus de tractament els naturals i els químics , els naturales estan formulats per productes naturals com silicones o olis esencials no són a vegades tan eficaços com els químics però tenen menys efectes nocius ; els químics normalment formulats a base de permetrines a l’1,5% són molt eficaços si s’usen correctament; a vegades sembla que no ho siguin però en realitat el que es produeix és una reinfestació per un altre persona o per algún poll que estava al sofà en algun casc de moto , etc ( pensem que els polls a fora el cabell viuen entre 24 i 48 hores ).També existeixen acondicionadors que aplicats després del xampú desfant el ciment que enganxa l’ou al cabell per tant és molt més fàcil treure els ous , també existeixen productes que aplicats als cabells ajuden a prevenir de la infestació i com a novetat acaba de sortir al mercat un producte que aplicat a sobre la roba, cascs, sofà etc mata els possibles polls que haguin pogut caure des cabells però que podrien tornar a infestar .
    Si us puc ajudar en alguna cosa només cal que m’ho demaneu !

Deixar un comentari